Fredag 19/8 2011


Nu var det ganska länge sen. Barren i Skrubbaskogen har stirrat på mig men jag har envist vägrat. Men den här fredagen gick det inte längre, barrobjektivet (Micro Nikkor 55/2,8) fick åka med. Och det blev några barrbilder som jag tycker var helt ok. Dessutom ett par bilder, som den ovan, med fripassagerare.

9 comments

  1. Trevligt att få se barrbild igen. 🙂 Denna var lite annorlunda med det extra inslaget. Oskärpan och färgerna i bakgrunden är utsökta.
    /Jukka

  2. Den färgrika bakgrunden fascinerar mig och ger en intressant kontrast i bildens uppbyggnad. Om man nu kan prata om kontrast med så härlig bokeh?

    1. Jo, himlen sken igenom mellan träden och gav den blå färgen i bakgrunden. Och bokehn vill gärna bli väldigt fin med mitt gamla manuella makro-objektiv, speciellt när man fotar på så här korta avstånd.
      //Lars U.

  3. Läcker. Det blå är som en målning där de ljusare partierna drar till sig blicken. Men det är som om bilden har fler nivåer där man först ser det bruna barret och sedan med blicken söker sig djupare in i bilden för att hamna i de blå och vita ”penseldagen”. Gillar den mycket.

Kommentera