2/12 2011

Har en väldigt svartvit period just nu. Det svartvita tilltalar mig mer och mer. Kanske är det just det faktum att det är svartvitt och därmed avskärmar sig från den ”verkliga” världen? Till skillnad från färgbilder som gör större anspråk på att avbilda verkligheten? Blir det mer personligt i svartvitt? Frågor, frågor…

Bilden är dubbelexponerad och konverterad till svartvitt i PS. Klicka på bilden så blir den större.

5 svar på ”2/12 2011

 1. Kersti

  Suggestiv lite trolsk bild. Jag tycker att det är svårt med svartvitt. det ställer större krav på något sätt när man inte kan gömma sig bakom färgen. Det är också lätt att de bara blir en grå sörja av det. Men riktigt bra svartvita bilder slår färgen med hästlängder.

  Svara
  1. Lars U

   Håller med om att det är svårt. Men det tilltalar mig att försöka göra bild med bara gråtoner, och ändå försöka få fram nåt som tilltalar.
   //Lars U.

   Svara
 2. Jukka Lausmaa

  Jag gillar också svartvitt, det blir ofta mer renodlat. Men det beror mycket på motivet. Här tycker jag att det fungerar utmärkt, John Bauer-känslan blir påtaglig. En bild helt i min smak, skogsfantast som jag är. 🙂
  /Jukka

  Svara
 3. larans

  En suggestiv bild som får mig att tänka på John Bauer (som de kommenterat ovan).
  För mig blir det nästan en ”synvilla” med en grön ton. Trots att den är helt (?) svartvit suggereras det gröna fram i denna otroligt fina bild!

  Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.