Att fotografera djur…

…är inte min grej. Jag blir oerhört imponerad när jag läser om människor som ger sig ut för att fotografera djur och vet precis vart dom ska ta vägen och alltid kommer hem med stämningsfulla bilder på rådjur, älg, räv och allt möjligt annat. Av någon anledning har jag dock lyckats åstadkomma ett antal bilder på bäver. Jo, just bäver. Har förstått att många gärna vill fota bäver men bävern tycks vara det enda djuret som fastnar på mina bilder. Måste vara att Tyresö är väldigt bävertätt…

Denna bild togs en tidig julimorgon i Långsjön i Tyresö. Gick omkring vid stranden och letade efter något att fotografera när ett plötsligt jätteplask väckte mig. Bävern simmade sen omkring och kollade in vad jag höll på med under en halvtimme innan den drog sig tillbaka.

Här är en annan tidig sommarmorgon. Bävern (det kan mycket väl vara samma bäver som ovan) kom smygande uppför Gammelströmmen på väg ut i Långsjön. Väldigt tyst, försiktigt och långsamt, på väg hem från nattskiftet.

Trot eller ej, detta är också en bäver. Hade 50mm objektiv på när jag upptäckte den och hann inte byta. Denna bild är också från i somras. Bilden är från Tyresö Flaten men bävern är på väg i full fart mot Gammelströmmen och Långsjön.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.