Fredag 10/9 2010

Vinterminnen

Fredag igen. Lyssnar på Pieter ten Hoopen på Nyhetsmorgon på TV4. Han intervjuas om sina Stockholmsbilder som ställs ut på Fotografiska i Stockholm. Allt gjort med panoramakamera och ingen direkt Stockholmskildring utan det verkar vara mycket personliga och nästan privata bilder. På frågan om han alltid har en kamera med sig och hittar bilder överallt så svarade han att han aldrig fotograferar privat eller på fritiden. Det skulle då bli för mycket, han skulle bli ”övertränad”! Man måste vila mellan fotojobben för att hålla skärpan. Hans jobb är att vara fotograf och när han går ut för att fotografera så måste han vara laddad och enbart fokuserad på att fota. Intressant, många fotografer ser ju världen som en räcka fotografier och fotograferar jämt. Vilket bara understryker att det verkar finns lika många förhållningssätt till sitt fotograferande som det finns fotografer.

Själv försöker jag alltid ha en liten kamera i fickan. Speciellt när jag åker till och från jobbet har det blivit en del bilder som jag är rätt nöjd med. Men ibland tröttnar man lite (brukar inte sitta i länge…) och då kan det vara skönt att ta lite ”ledigt” och inte tänka bilder alls :).

4 svar på ”Fredag 10/9 2010

  1. larans

    Kloka tankar, det är nog viktigt att kunna koppla av ”fotoseendet” då och då och ta in andra intryck också. Men det är svårt, det är ju så vansinnigt roligt och varierande att hålla på med fotograferingen! Som bilden ovan, bara ett par vanliga skogspinnar och ändå så fin bild!

    Svara
  2. Åke

    Precis som du skriver så tror även jag att förhållningssätten är väldigt olika till det här med att fotografera. Även jag tröttnar mellan varven, men då vilar jag bara, sen på´t igen! 😉 Gillar bilden!

    Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.