Fredag 13/11 2009

Fredag den 13:e blev en riktigt fin dag. Först hela dan på fotomässan och sen sonens innebandymatch i Superligan i Eriksdalshallen på kvällen.

Föredragen är det jag uppskattar mest på Fotomässan. Idag lyssnade jag på Brutus Östling, Hans Strand och Göran Segeholm, föredrag som handlade om fotografering och bilder, samt Mattias Karlsson och Patrik Larsson från Moderskeppet som pratade bildbehandling i CS4 och Camera Raw. Alla var intressanta men mest uppskattade jag Hans Strand som berättade om sina landskapsbilder. Han är ju en rätt så berömd fotograf men jag har inte sett så mycket av hans bilder tidigare. Bilderna var fascinerande när man såg landskap efter landskap. Överraskande var också att ha jobbade rätt mycket i PS med sina bilder.
Göran Segeholm var som vanligt intressant och engagerande. Handlade om olika typer av fotografer och och bildseende. Hur hittar man sitt eget uttryck och inte bara blir en copycat? Man måste lära sig att uppskatta andra fotografers bilder utan att imitera dem. Segeholm anser att man ska gräva där man står och fördjupa sig inom ett litet område som man är intresserad av.
Pentax hade definitivt det tydligaste blickfånget av pryl-utställarna.
Massor av fina fotografier fanns förstås utställda. Detta är en del av Brutus Östlings utställning av fågelbilder.

På kvällen spelade sonens Tyresö Trollbäcken mot Balrog i innebandyns Superliga och lyckades få med sig två mycket viktiga poäng efter en dramatisk och spännande match.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.