Fredag 15/7 2011

 

 

 

 

 

Lyssnade i veckan på en podcast där den amerikanske fotografen Ibarionex Perello (coolt namn) intervjuades. Han fick frågan om han någonsin fotograferade för sin egen skull och i så fall vad. Han svarade att han fotograferade ofta enbart för nöjets skull och hade alltid en kamera med sig. Det han fotade var ljuset. Han sökte alltid efter det typiska ljuset i just den situation han befann sig, alltså ljusglimtar, skuggor, speglingar och reflexer. Alltid olika beroende på tid på dagen och vilket väder det råkade vara. Motivet var ointressant, bara ljuset gällde. Han förvånades över att han på detta sätt fick till så många bilder som han i efterhand även motivmässigt var nöjd med.

Lät som en intressant idé så jag tänkte att så får det bli denna fredag, nu ska jag bara fokusera på ljuset i Skrubbaskogen så får vi se vad det blir av det. Mycket moln men solglimtar mellan gav ständigt växlande ljus så jag hade mycket att kolla på. Ovan är ett par exempel på resultatet.

Klicka gärna på bilderna så visas dom i större format.

4 svar på ”Fredag 15/7 2011

 1. Kersti

  Det var en intressant infallsvinkel. Lite som Serkan Günes, han pratar också om att hitta ljuset att det är det som är det viktiga.

  Svara
 2. larans

  Har alltid upplevt dina bilder så att du har funderat just över ljuset, på ett eller annat sätt, när du fotograferar. Kanske inte att det blivit så framträdande som i de här bilderna. Men utveckling får man ju om man provar sig fram.

  Svara
 3. Jukka Lausmaa

  Låter som en bra approach. Jag gillar specuiellt den högra bilden, trevligt utsnitt med typisk granskogsljus.
  /Jukka

  Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.