Fredag 18/11 2011

Besökte Fotomässan denna fredag. Jag brukar gilla att strosa omkring där, få kameran (inklusive sensorn) rengjord gratis, lyssna på intressanta föredrag, kolla på de många utställningsbilderna och även klämma på lite prylar. Den här gången lyssnade jag på alltid lika intressante Anders Jensen från Moderskeppet som pratade om svartvitkonvertering i PS. Därefter Mattias Klum som drog storpublik med all rätt. Han visade fantastiska bilder och berättade dessutom mycket underhållande om hur det går till när han gör sina bilder och filmer. Senare på eftermiddagen var det dags för en annan favorit, Göran Segeholm, som som vanligt var både provocerande och underhållande.

När det gäller utställningar så överraskades jag av Mattias Fredrikssons bilder. Presenteras som actionfotograf men visade fantastiska landskapsbilder, visserligen en skidåkare eller cyklist här och där på bilderna men det var landskapen som jag fastnade för.

En kul grej var att jag fick med en egen bild på utställningen Älskade Stockholm. Den syns på bilden ovan som amdra bild från höger i översta raden och visar min hustru och vår hund Bella på promenad på Södermalm. Har skickat in några bilder vid tidigare mässor men aldrig fått med någon på utställningen.

I det stora hela en trevlig och avslappnad fredag helt dedikerad till foto. Inte dumt.

3 svar på ”Fredag 18/11 2011

 1. Morgan

  Låter som du hade en bra dag på mässan, själv var jag inte där. Kul att du även hade med en av dina bilder på utställningen, blir ju många åskådare vid ett sådant tillfälle. -Kul!
  Morgan

  Svara
  1. Lars U

   Jo, tack, det var jättetrevligt faktiskt. Har nu gått på mässan flera år i rad och det är alltid lika kul. Oftast träffar man bekanta också.
   //Lars U.

   Svara
 2. Kersti

  Va skoj att du också fick med en bild. Jag stod i Enskede Fotoklubbs monter på fredagen sista timmen på fredagen. Återkom på söndagen för att strosa runt på egen hand. Lyssnade också på Göran Segeholm. Nästa år ska jag spana efter dig :).

  Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.