Fredag 21/10 2011

Dags att kassera in förra årets födelsedagspresent. Dottern gav mig en eftermiddag på Fotografiska, en mycket uppskattad present. Vi böjrade med lunch i den fina resturangen på översta våningen. Sen gick det neråt. På tredje våningen visades Martin Bogrens Lowlands. Intressant men bilden han ger av sin hembygd är mörk och dyster och man kan förstå varför han längtade bort därifrån i ungdomen.

En trappa ner visas Helen Levitts gatufoto, framför allt från New York. Många intressanta bilder, många humorisktiska ögonblicksbilder, en hel del väldigt små bilder och då menar jag så små bilder att man fick trycka näsan mot väggen för att se innehållet. Totalt sett en impnerande översikt över livet på gatan i Harlem mellan 40-talet och 80-talet.

Längst ner den fantastiska samlingen djurporträtt av Nick Brandt. Brandt kallar sig inte naturfotograf utan en fotograf som gör porträtt av individer. Sextio bilder i stort format och man blir stående fascinerad vid praktiskt taget varenda bild. Helt matt var man efter att ha gått runt ett par varv och blivit knockad av varenda bild.

En härlig fredag!

1 svar på ”Fredag 21/10 2011

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.