Fredag 2/4 2010

Jag har tidigare skrivit om Nyfors och dess historia. Åkte tillbaka tidigt denna fredagsmorgon för att se om det var någon vårflod på gång i forsen. Rätt mycket vatten var det men inget spektakulärt. Fotograferingsmässigt en liten besvikelse men några bilder blev det i alla fall, från forsen och de närmaste omgivningarna.

Nyfors är också gräns mellan Tyresö och Tyresta naturreservat. Kommer man från Tyresö och passerar den nedre bron kan man fortsätta ut i Tyresta nationalpark och vidare ner mot Åva. I den övre delen av forsen finns en liten bro vilken man måste passera om man går Sörmlandsleden söderut. Sörmlandsleden startat i Björkhagen i södra Stockholm och passerar Eskulstuna, Katrineholm och Nyköping innan den vänder norrut mot Stockholmsområdet och så småningom mot Nynäshamn. Lär ska vara 100(!) mil vandringsled totalt enligt den officiella hemsidan.

1 svar på ”Fredag 2/4 2010

  1. danielarvidsson

    Superbilder!! Mångdimensionella på många sätt. Väl komponerade och exponerade. Väldigt proffsigt fotograferat! Påminner lite om Lahall (f a nedersta)! Tycker inte du ska vara besviken med denna utflykt – tre kanonbilder!!

    Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.