Fredag 27/8 2010

Lakritz

Ingen Skrubbapromenad denna fredag. Försökte istället fotografera Lakritz i trädgården hemma. Kom på att jag skulle göra en serie med inlägg med våra husdjur i svartvitt. Började med Tindra i föregående inlägg. Tindra är en snart nio år gamma engelsk springerspaniel med dåligt hjärta och struma. Trots det är hon en relativt pigg och glad, om än lite stel ibland, gammal dam.

Lakritz är ett åtta år gammalt busfrö. Sunda katter ska vara nyfikna och sociala. Det kan ibland komplicera fotograferandet. Att försöka fota Lakritz på hans egen nivå, dvs marken, ser antagligen ganska komiskt ut. Lakritz är extremt nyfiken och om jag lägger mig på gräsmattan med kameran så ska han alltid fram och kolla vad det är för manick som jag håller i. Spelar ingen roll att han gjort det tio gånger de senaste tio minuterna. Jag backar krypande och knäppande och Lakritz efter. Lyckades i alla fall få till ett par bilder som var användbara.

9 svar på ”Fredag 27/8 2010

 1. Niklas

  Våra husdjur är inte att underskatta! 🙂 Detta påminner mig om att jag måste slänga ut mer bilder på nemo och balder (hundarna). Jag gillar mjukheten (överexponeringen?) i bilden som skapar en välkomnande och harmonisk känsla. Fint Lars!

  /Niklas

  Svara
 2. Jukka Lausmaa

  Hehe, jag känner igen det med att kommar fram till kameran. Men efter ett tag tappar åtminstone våra katter intresset och fortsätter med sitt. Lakritz ser ut att vara en vacker katt och han gör sig bra i detta fina svartvita fotografi.
  /Jukka

  Svara
 3. larans

  Jag brukar tycka som Mattias från Moderskeppet sa i kursen digital bildbehandling: bara inte för mycket husdjursbilder. Men med såna här bilder smälter till och med jag (och kanske Mattias också :-). Härligt!

  Svara
 4. Daniel A

  Vilken närvaro!! Du och Lakritz har hängt ihop länge ser jag. Gillar även grässtrånas ”matchning” av morrhåren. (Här visar sig kanske din känsla för barrens linjer i annan skepnad?) Sv/v gillas också!!

  Svara
 5. Arne

  Hajade till när jag såg den här bilden. Den känns orginell och jag tycker du har lyckats bra med att få ett personligt uttryck och dessutom en bild på personligheten hos Lakritz.

  Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.