Fredag 28/5 2010

Niklas Virsén skriver om min envishet med barrbilderna i en kommentar till ett tidigare inlägg. Jag är lite förvånad själv faktiskt att barren fortfarande intresserar mig. Trots att jag nu säkert gjort hundratals barrbilden har jag en massa idéer som jag måste testa. Hittills har jag enbart fotat på fri hand och bilderna är i stort sett plockade direkt ur kameran. Vissa är beskurna men annars rätt så obearbetade. Finns t ex massor att göra med skärpedjupet om man plockar fram stativet. Dubbelexponeringar återstår också att prova. Eller kanske 180 mm + mellanring? Möjligheterna känns outömliga.

En annan grej jag hållit på med ett tag är att försöka göra landskapsbilder från Skrubbaskogen. Svårt i tät skog. Här är i alla fall ett par försök från idag. Blir rätt små landskap men små landskap är också landskap. Fast en liten barrbild fick det bli också :).

Lager på lager 1


Lager på lager 2

Ny generation

4 svar på ”Fredag 28/5 2010

 1. Åke

  Fina utsnitt du hittat i din skog! 🙂
  Du har rätt i att möjligheterna är många. Det är bara fantasin som sätter gränserna, nåt jag själv haft lite svårt med när jag är ute. Sen är det nog så att många har sina favoritmotiv som man gärna återkommer till.

  Ha en fin helg!

  Svara
 2. larans

  Tur att du känner att möjligheterna till variation är outtömliga, för då har vi ju ännu många fantastiska barr-bilder att se fram mot.
  Dina två "landskapsbilder" är bara helt fantastiskt fina.

  Svara
 3. mojjephoto

  Underbara naturbilder och jag gillar ditt flitiga sätt att föreviga barren. Ingen av dina barrbilder är den andra lik. -Bilder som gillas!
  Morgan

  Svara
 4. Niklas

  Hehe, jag tycker att det är precis vad vi idag behöver. När fotografer åker världen runt till mäktiga landskap och storslagna vyer. Men barren kan vara minst lika intressanta, vilket jag tycker dina bilder visar. Skönt och befriande på något sätt.

  /Niklas

  Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.