Fredag 3/9 2010

Dags för lite utbildning igen. Nu startar kursen ”Bildbehandling” på Jönköpings högskola. Kursen drivs helt på distans av Moderskeppet precis som kursen ”Fotografi – visuell kommunikation” som jag läste i våras. Här handlar det om att ”…bildbehandla så att bildens budskap förstärks”. Låter ju bra. Nu använder jag inte PS speciellt mycket utan klarar det mesta i Lightroom men det kan ju vara kul att få en överblick över vad som är möjligt och hur det går till om man nån gång känner behovet.

Göran Segeholm är inblandad även i denna kurs och det borgar för att det inte bara blir teknisk bildbehandling utan även mer om bilders budskap och om fotografering. Vill man lyssna på bild och fotosnack så är Segeholms Bildradion verkligen att rekommendera.

7 svar på ”Fredag 3/9 2010

 1. Jukka Lausmaa

  Bilden är en intressant studie i form och mönster. Sedan väcker den funderingar. Hur har stenen hamnat där? Nu vet jag inte om du har bildbehandlat, men uttrycket med sv och vinjettering förstärker verkligen bilden.
  /Jukka

  Svara
  1. Lars U Inläggsförfattare

   Tack för kommentaren. Jo det finns mycket sten i Skrubbaskogen både här och där. En rullstensås passerar genom skogen.
   Fotat i raw och sv-konverterat och vinjetterat i Lightroom.
   //Lars U.

   Svara
 2. Rune Alnervik

  Trevlig bild! Får för mig att stenen är en svamp 😉
  För övrigt borde jag nu slutföra ”Fotografi – visuell kommunikation”, eftersom jag tagit en paus p g a vårresa till Grekland. Fast idag har det varit för vackert väder för att sitta och hänga vid datorn!
  /Rune

  Svara
 3. Niklas

  Kul Lars! Det är alltid bra att gå kurser, och Segeholms radio lyssnar jag på ibland. Din bild är riktigt härlig, ser att du fotograferar mycket i svartvitt? Gillar formatet som gör bilden lite obalanserad och dramatisk. Men balansen återfinns där ändå, med den stabila rundade stenen. Mycket bra faktiskt!

  /Niklas

  Svara
 4. larans

  Lycka till med bildbehandlingskursen. Den är rikigt bra, men VisKom har gett mig mycket mer.
  Trodde först det var en svamp du fotat men ser sen på kommentarerna är det är en sten, iaf en svampliknande sten :-).

  Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.