Fredag 4/12 2009

Av olika anledningar blev det inte någon fototripp till Skrubbaskogen idag, trots ledig fredag som vanligt. Istället tänkte jag berätta lite om tre av familjens fem djur, nämligen våra katter.


Katten på bilden är Lakritz, en stor, långhårig, helvit 6-åring som tror att han är chef för kattavdelningen i hemmet. Han försöker dagligen sätta fart på sina (som han tror) underlydande, de två 15-åriga kattdamerna Mimmi och Fifi.

När han närmar sig Mimmi så börjar hon spotta och fräsa och tydligt visa vad hon tycker om Lakritz. Han tycker det är jättekul och så är jakten igång. Fifi har en helt annan taktik. Hon sitter stilla och verkar helt ointresserad när Lacke närmar sig. När han kommit tillräckligt nära slår hon till med en rak höger. Ibland följer hon upp med en serie höger- och vänsterkrokar. Lakritz ser lika förvånad ut varje gång och drar sig snabbt tillbaka.

Katterna är oerhört olika personligheter och har helt olika sätt att hantera tillvaron. Mest social är Lakritz som helst tillbringar all tid tillsammans med människorna i familjen. Fifi är relativt ofta tillsammans med oss men Mimmi hellre drar sig undan.

Mer från Skrubbaskogen eller någon del av natursköna Tyresö kommer förhoppningsvis nästa fredag. Antagligen kommer det nåt innan dess också 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.