Fredag 7/5 2010

I kursen ”Fotografi – visuell kommunikation” har nu alla tio föreläsningarna presenterats. För min del återstår att fota och lämna in den sista inlämningsuppgiften som är att göra ett fotoreportage med sex bilder från en plats där många människor samlas. Hade tänkt att fixa detta på en hundutställning i helgen men magen ville vara hemma och ligga i sängen. Får hitta på nåt annat istället.

Anna Clarén från Biskops Arnö har varit lärare i vissa kursavsnitt och hela kursen avslutas med att hon presenterar ett antal utmaningar som man kan anta för att fortsätta att utvecklas som fotograf. En av dessa tycker jag var speciellt intressant. Uppgiften var att göra självporträtt utan att fotografera sig själv. Motiven kan vara andra människor, saker och annat som man tycker speglar sin personlighet. Är det inte det man håller på med hela tiden? Åtminstone så länge man fotograferar för sig själv och inte utför uppdrag åt andra.

Dagens bild är från ett reningsverk, nämligen Kolardammen som är ett våtmarksområde för rening av dagvatten och spillvatten i Tyresö.

Det gamla trädet

8 svar på ”Fredag 7/5 2010

 1. mojjephoto

  Underbart uttryck du fångat i skogen, trädet har verkligen en personlighet och du har verkligen fångat den. Mycket skön och drömsk känsla!
  Morgan

  Svara
 2. Lasse Kristiansson

  … sade Lavskägge när han tittade ut över Sarumans kalhygge…

  Otroligt snygg bild!

  🙂 Lasse

  Svara
 3. Lars Ullström

  Tack för alla trevliga kommentarer. Det gamla trädet är en favorit som jag fotat flera gånger och som jag säkert kommer att fota igen.
  //Lars U.

  Svara
 4. jukkalausmaa

  Härlig bild med mycket stämning i. Torrakan sträcker ut sig fint över bilden och tycks vilja omfamnasin granne. Mörkret därbak ger fritt utrymme för fantasin.
  Mvh, Jukka

  Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.