Hålla fast

Barr
Barr

 

Jag håller fast vid barren. Återkommer alltid till dessa fantastiska skapelser och dras framför allt till kontrasten mellan torra, bruna och friska gröna. Och därimellan finns mängder av andra nyanser att försöka få fram. Och sen har vi ju bakgrunderna… Hur många färger och former kan en bakgrund innehålla?

Man kan undra varför man fotograferar och varför man fotograferar just det man fotograferar. Man kan undra mycket… Vad säger barrbilderna om mig? Man vågar knappt tänka efter.

4 svar på ”Hålla fast

 1. Åke

  Jag tror det är bra att hålla fast vid ett motiv under en längre period för att utveckla sitt bildseende, att verkligen fördjupa sig och smalna av det man arbetar med. Renodla och utveckla helt enkelt! Personligen tycker jag det är bra att ha ett slutmål i form av en utställning eller nåt liknande som en slags morot. Personligen gillar jag träd av nån outgrundlig anledning och det är ett motiv som jag ofta återkommer till. Jag vet inte vad det säger om mig mer än att jag gillar träd. 😉
  En suggestiv bild på barr du bjuder på denna gång! 🙂

  Svara
 2. Morgan

  Faktiskt så fotograferade jag en barrbild igår och när jag tog bilden fanns dina tjusiga bilder på barr i mina tankar. -Dina barrbilder har liksom börjat sätta sig fast i huvudet på mig! 😉
  Morgan

  Svara
 3. Jukka Lausmaa

  Jag tror barrbilderna är ett sätt för dig att uttrycka hur du ser naturen, och jag kan ana en viss fascination över form och mjuka tonskiftningar vilket kommer fram fint i ditt val av barr som motiv.

  Svara
 4. larans

  Jag tog, liksom Morgan ovan, en barrbild häromdagen när jag var ute på promenad. Min fru frågade förvånat ”Varför fotograferar du tallbarr?” Då skulle jag ju svarat ”Jag vet en fotograf som är en fantastisk skapelse och som dras framför allt till kontrasten mellan torra, bruna och friska gröna och därimellan ser han mängder av andra nyanser att försöka få fram. Och sen har han ju bakgrunderna. Du skulle se vilka fina bilder det blir”. Nu sa jag bara ”Det kanske kan bli nåt!” Men jag tänkte onekligen på dina fantastiska bilder.

  Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.