Kallt och vintrigt, med ny kamera


Våren tog en paus men fotograferandet bryr sig inte om några årstider. Bilden är en av de första med den nya lilla kameran, Sony Nex-5N. Lyckades få tag på en begagnad till riktigt bra pris. Så liten och lätt att det knappt märks att den är med. Bilden ovan är gjord med kit-zoomen som följde med kameran men nu har jag köpt en adapter för mina gamla manuella Nikon-objektiv. Ska testa under påskhelgen. Speciellt intressant att se hur den geniala skärpeinställningen (där de delar av bilden som är i skärpa får rödfärgade konturer) funkar i praktiken.

Min Nikon-utrustning (D300 + tre objektiv) försvann inom en vecka. Fotosidans annonsmarknad är verkligen ett effektivt verktyg för att rensa upp bland fotoprylarna.

4 svar på ”Kallt och vintrigt, med ny kamera

 1. Lars U

  I en annan del av Tyresö… Bilden är faktiskt inte från Skrubbaskogen utan från en del av Tyresö som gränsar mot norra delen av Tyresta naturreservat.
  //Lars U.

  Svara
 2. Jukka Lausmaa

  Förstår att det måste kännas som en lättnad med en mindre kamerautrustning. Och den fungerar antagligen lika bra som en större i minst 90% av fallen man fotograferar. Själv är jag dock inte beredd att ta detta steg ännu…
  Mycket fin skogsbild som gör sig utmärkt i svartvitt!
  /Jukka

  Svara
  1. Lars U Inläggsförfattare

   Bildkvaliteten tycker jag är fullt tillräcklig, och vikten… Ibland undrar jag om jag kommit ihåg att ta kameran med mig. Enda problemet är att det saknas sökare men en elektronisk sökare för tillbehörsskon finns bland tillbehören, får nog bli en sån.
   //Lars U.

   Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.