Kvalitet

Kvalitetsvante

Bildkvalitet kan man fundera länge på. Vad är bildkvalitet? Som med det mesta inom foto så slutar funderingarna alltid med att det är oerhört svårt, för att inte säga omöjligt, att definiera. Detta beror förstås på att varje bild betyder olika saker för olika betraktare. Detta innebär att det är oerhört svårt att välja bilder, dvs välja vilka som ska behållas och vilka som ska slängas. Själv brukar jag gå igenom mina bilder flera gånger och låta dom ”vila” en eller två veckor innan jag bestämmer vad som ska sorteras bort. Hur gör ni?

Apropå kvalitet så är det nu dags att lägga till adressen till en ny blogg i min blogglista. Här rör det sig om bilder av en hög och jämn standard i en egen stil. Det mesta är stads- och gatubilder i en ganska dov färgskala. Lars Anshelm var kurskamrat på kursen Fotografi – visuell komunikation som jag just genomfört.

Bilden ovan visar en riktig kvalitetsprodukt. Vanten har hängt länge på sin gren i Skrubbaskogen. Jag har fotograferat den ett antal gånger de senaste två och ett halvt åren och den ser ju fortfarande riktigt fräsch ut.

2 svar på ”Kvalitet

 1. larans

  Tack för att jag får den uppmärksamheten och att få vara med i listan över fotobloggarna du följer.
  Kvalitet är det alltid i dina bilder också och jag tycker det är fint och klokt det du säger om att låta bilderna vila lite innan du väljer vad du ska publicera. Jag följer via RSS med spänning dina kommande bilder!

  Svara
  1. Lars U

   Det här med RSS är ju väldigt praktiskt. Själv använder jag Google Reader för att hålla koll på nya inlägg på de bloggar jag följer. Ser fram mot kommande läckra stadsbilder på din blogg.
   //Lars U.

   Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.