Landskap (och några kamerafunderingar)


Jag har sagt det förr, att fotografera landskap så att det inte bara blir platt och ointressant är oerhört svårt. Samtidigt väldigt inspirerande att fortsätta att försöka. Nån gång ska jag väl lyckas att få till nåt riktigt bra…

Inte ofta jag skriver om kameror och annat tekniskt. Kameran är en pryl som ska funka och vara lätt och trivsam att jobba med. Mer och mer tröttnar jag på att släpa runt på min tunga Nikon-utrustning och de senaste bilderna här i bloggen (även denna ovan) har jag gjort med min Samsung kompaktkamera. Nu har jag bestämt mig för att göra mig av med min D300 och tre objektiv (Sigma 10-20, Nikon 18-200 VRII och Nikon 35 1,8) och istället satsa på något spegellöst, kanske Sony NEX kan vara nåt?

Maila gärna om du är intresserad av välskött Nikon-utrustning :).

4 svar på ”Landskap (och några kamerafunderingar)

 1. larans

  Jag tycker du lyckades väldigt bra här med att få till det landskapsmässigt. Vackert och så bra det blev i din fina svart/vitt-behandling,
  Hade det varit Canon-utrustning som du avyttrar, så hade jag kanske kunnat vara intresserad. Men Nikon, nä…. 🙂

  Svara
  1. Lars U Inläggsförfattare

   Va? Canon? Vad är det?
   Nej, skämt åsido, jag tycker man ska ha en utrustning som man trivs med, det är det viktigaste. Den tekniska kvalitet som man kan begära kan man åstadkomma med det mesta, det är annat som avgör om det blir bra bilder. Jag är nöjd med min Nikon förutom att jag tycker det är för stora och tunga grejor.
   //Lars U.

   Svara
 2. Kersti

  Vilken dramatisk bild det blev. Molnen som hotfullt lurar i överkanten och så de ljusa iskanterna invid stranden. Inte alls platt och tråkigt.
  Så synd att jag inte såg det här inlägget tidigare har precis köpt 35 1,8 objektivet.
  Hur mycket hade du tänkt dig för kameran?

  Svara
  1. Lars U Inläggsförfattare

   Hej.
   Har en annons på Fotosidan där jag begär 5400 för kameran + några minneskort, en minneskortläsare och en fjärrkontroll.
   //Lars U.

   Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.